Loading...
Sistema
Darbuotojams

Danija. Fyn sala

Danija, oficialiai Danijos Karalystė – valstybė Europos šiaurinėje dalyje, tarp Baltijos ir Šiaurės jūros. Danija nėra didelė šalis – ją sudaro žemyninė dalis (Jylland), dvi didžiosios salos (Sjaelland ir Fyn) bei apie 450 kitų salelių. Danijoje šiuo metu gyvena apie 5,6 milijono gyventojų.

Šalyje dominuoja jūrinis klimatas.  Tai reiškia, kad žiemos yra šiltos, o vasaros – gan vėsios. Vyrauja vėjuotas, lietingas oras. Sausio mėnesio vidutinė temperatūra yra 0-1 ⁰C, liepos – 15-16 ⁰C. Dangus dažnai apsiniaukęs, nors ir nestipriai, dažnai palyja. Danai juokauja, kad vasara nuo žiemos skiriasi tik tuo, kad lietus yra kiek šiltesnis. Nors daugelis galvoja, jog Danijos oras šiluma nelepina, tačiau vasarą čia gali įšilti nuo 20 iki 35 °C.

Pagrindinė kalba Danijoje – danų, tačiau apie 80 procentų gyventojų kalba angliškai, todėl mokant šią kalbą, neturėtų kilti problemų. Žmonės Danijoje yra bendraujantys, jų gyvenimo pagrindas yra sąžiningumas, verslo etika, visuotinė lygybė, socialinis teisingumas. Danija yra laikoma mažiausiai korumpuota šalimi pasaulyje.

Pagrindiniu danų transportu galime drąsiai vadinti dviračius. Su jais važinėja kiekvienas – dviračių ten yra dvigubai daugiau nei automobilių. Daugumai danų automobilis yra nepasiekiama prabanga, nes automobilių naudojimo mokesčiai yra vieni didžiausių Europoje ir kartais gali būti didesni už pačio automobilio kainą.

2 3

4

 

 

 

 

 

 

FYN SALA

Tai viena didžiausių Danijos salų. Sala tiltais sujungta su žemynine Danijos dalimi (Jylland) ir Sjaelland sala. Fyn saloje gyvena apie 500 tūkstančių gyventojų. Dauguma didesnių salos miestų yra išsidėstę pakrantėje. Didžiausias Fyn salos miestas – Odense (salos šiaurėje), yra trečias pagal dydį miestas Danijoje. Kiti didesni miestai yra Svendborg (pietuose), Nyborg (rytuose) ir Middlefart (vakaruose).

Įmonės darbuotojai taip pat dirba ir mažesnėse salose, kurios su Fyn yra sujungtos tiltais – tai Tasinge ir Langeland.

Siųsti CV